День українського козацтва

Завтра, 14.10.2016року, світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.

   Історія зберігає багато свідчень того, як Пресвята Богородиця боронила наш народ, козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Гордий дух запорожців став стрижнем українського національного менталітету, надихав на подальшу боротьбу і вів до омріянної перемоги. За багатовікову історію вони завжди були героями найшляхетніших легенд, справжніми лицарями, оборонцями рідного краю. Про це не забувають педагоги , діти , батьки  нашого садочку. Тому 13 жовтня у нас відбувся виховний захід на тему "Ми козацького роду нащадки.

Метою заходу було  дослідження історії українського козацтва, його ролі у формуванні національної самосвідомості і культури, збереження і пропаганди історичної й культурної спадщини українського народу .

Наші діти, змагалися у різних естафетах, доводячи цим, що вони є достойними своїх пра-прадідів - козаків!